Poslije oluje [WFRP 2ed]

Dolazak u Bylorhof
8. Kaldezeit

U kasno popodne, taman pred početak kiše, na ulazu kojeg čini mala kamena kula s vratima dovoljno velikim za prolazak jednih kola, naše protagoniste zaustavila je gradska straža.

Neka blagoslov Taala vas prati, ja sam Albrecth Taalov svecenik, a ovo je moj suputnik Ser Johnatan. Dolazimo sa dugog puta i idemo na hodocascenje na jug siriti dobrotu i ime Taalovo svakome kome treba pomoc i dobra rijec. Stali bi u vasem gradu da se odmorimo i obnovimo zalihe.

Niži stražar u verižnjači i tamnom kožnom prsluku pogleda Albrechta od glave i pete, škicne pogled na Jonatana i ispusti dug uzdah: ‘’Šumski svećenik i vitez, ha? Bolje i to nego čopor Carsteinovih đukela, ako mene pitaš. Šta ti kažeš Fritz?’’

Uz klenganje pločastog oklopa, i to prilično nepotpunog kako bi oko nekog pozornog promatrača primjetilo, viši čuvar, očito imena Fritz, dokorača do Albrechta gotovo mu dodirujući nos. Nakon par trenutaka, škiljeći u svećenikovo lice, napokon reče: ‘’Bylorakovih mi rogova, mislim da si u pravu Hans.’’

Odmakne se od Albrechta i dođe do Ser Jonathana, naginjući glavu pod kutom kao da pokušava uhvatiti neki trag mirisa. ‘’Ah da, to je taj vonj Sylvanije…trulež s aristokratskom nostalgijom. Dečki preporučujem vam kupanje u nekoj od taverni. Ovdje kod nas svećenice Morra pokapaju takve poput vas, heh, jel tako Hans?’’

Na to se niži stražar nasmijao i pokazavši red žutih zuba i s odobravanjem rekao:‘’Ova ti je dobra.’’

‘’Nemojte radit sranja’’ nastavi Fritz. ‘’U zadnje vrijeme primili smo dosta izbjeglica sa sjevera i zajednica se još navikava na to. Potezanje mače u gradu kažnjava se gradskim podrumom. Za prolivenu krv ostajete bez ruke. Za sve ostalo sudit će vam burgmeister Ogler, a to obično znači da sutra ujutro visite s gradske vrbe. No, ako ste pošteni i bogobojazni građani – Bylorhof je pravo mjesto za umorne putnike poput vas. Jedino slobodno mjesto u ovoj prokletoj, nesvetoj provinciji! Ne zaboravite se pomoliti i dati žrtvu u nekom od naših hramova. Dobrodošli!’’

Stražari su se razmaknuli i pred njima se otvorila gradska kapija i pogled na prljavu ulicu iza koja se blago uzdiže prema vrhu brežuljka na kojem je ležao grad. Dvokatnice u nizu, koje su vidjele i bolje dane, nadvile su se nad ulicom puštajući tek nešto malo dnevne svjetlosti na smiraju. Obrtnici su započeli s uklanjanjem svojih rukotvorina i robe, polagano privodeći i ovaj dan kraju.

View
Što se dosad zbilo?

Nakon otpuštanja iz vojske protagonisti naše priče završili su u istočnom Stirlandu gdje ih je Elena, mlada svećenica Morra, unajmila kao pratitelje na putu do napuštenog samostana Grauenstein. Naizgled obična eskort misija pretvorila se u borbu za preživljavanje u kojoj su se protagonisti suočili sa štovateljima Kaosa, mutantima, jednom vampiricom i njezinom pratnjom, čoporu strahovukova te bandi drumskih razbojnika.

Ranjeni ali živi i s teretom od 8 zlatnih imperijalnih poluga nalaze se u Sylvaniji, nedaleko od malog grada Bylorhof.

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.